Jeta pa gluten sipas doktorëve

  • Klikime: 0

Dr. Genc Sulcebe, Shef i Shërbimit Universitar të Imunologjisë, flet mbi aspekte të ndryshme te çeliakisë

Dr. Genc Sulcebe, Shef i Shërbimit Universitar të Imunologjisë, i pari ne Shqiperi, qe ka aplikuar diagnostikimin imunologjik të sëmundjes celiake flet mbi aspekte te ndryshme te saj. Nje njeri human, mendjendritur, fisnik dhe i mrekullueshem.

Dr. Genc Sulcebe i pergjigjet te gjitha pyetjeve (duke i cilesuar shume te mira), qe Grupi Gluten-Free Albania parashtroi:

  • 1. Cili eshte protokolli i diagnoztikimit te celiakise? (A mund te diagnoztikohet ajo vetem permes testeve serologjike?)
  • 2. Arrini te beni dallimin ndermjet ndjeshmerise, alergjise dhe intolerances ndaj glutenit?
  • 3. Nese testi i gjakut AGA-IgG rezulton pozitiv (supozojme nje vlelre me > 200), por biopsia rezulton negative, a mund te themi se jemi te prekur nga semundja e celiakise?
  • 4. Cfare ndikimi ka vaksina ne sistemin imunitar te pacientet me celiaki?
  • 5. A eshte e nevojshme te merren suplemente ushqimore ne rastin e ndjeshmerise ndaj glutenit, dhe nese po, cilat dhe per sa kohe?
  • 6. A ka rreziqe celiakia, nese po, cilat jane ato?