Të testuara

 • Klikime: 0

Dalin rezultatet e produkteve:

Shkruaj një koment
previous arrow
next arrow
Slider

PA GLUTEN

 • EHV (kremvice dhe lukaniku te etiketuara pa gluten)
 • Hako (Salcice te etiketuara pa gluten)
 • Gjirofarma (djathe dhie dhe lope)
 • Lufra (kos)
 • Zeppa Natyral (kos)
 • AIA (salcice WOODY te etiketuara pa gluten)

 • ME GLUTEN

 • FIX (salcice te etiketuara pa gluten)
 • ERZENI (kos)

 • Gluten-free Albania, sikurse ju beri me dije para disa javesh, ne baze te kerkesave te grupit privat te Gluten-free Albania, mori persiper testimin e disa produkteve te markave EHV, HAKO, FIX, LUFRA, ERZENI, Gjiroframa, Zeppa Natyral dhe AIA.

  Produktet majtas lexojne "pa gluten", produktet djathtas, normalisht ne formen e tyre natyrale duhet te jene pa gluten.

  Edhe njehere, ju bejme thirrje te gjitha kompanive, te lexojne mire ligjin, ta respektojne ate, pasi etiketimi pa kriter i ketyre produkteve na HELMON.

  Autoriteti Kombetar i Ushqimit, ne faqen zyrtare te saj, deklaron se:

  Aditivët, tretësit dhe bartësit për aditivët ose ndihmësit e përpunimit duhet të konsiderohen si përbërës kur ato burojnë nga përbërësit e listuar në Shtojcën II të VKM 434, e cila përmban një listë të përbërësve alergjikë si kikirikë dhe produkte kikiriku, dioksid squfuri (SO2) dhe sulfite, drithëra që përmbajnë gluten, etj. Këta përbërës, ose produkte që rrjedhin prej tyre, duhet të tregohen gjithmonë në etiketë me një referencë të qartë për emrin e përbërësit nga i cili kanë origjinën.

  https://aku.gov.al/aditivet-ushqimore/
  Thuaj diçka këtu...
  Anullo
  Identifikohu me
  ose postoni si mysafir
  Duke ngarkuar komentin... Komenti do të rifreskohet më pas 00:00.

  Bëhu i pari që komenton.